Wirtualne portfele
• Strona 1 z 1
Wirtualne portfele
Może planujecie wprowadzenie wirtualnych portfeli dla użytkowników? Myślę, że takowe byłyby krokiem w dobrym kierunku, choć wymagającym nieco pracy...
Tymczasem chciałbym zasugerować coś, czego mi brakuje w wielu serwisach, gdzie można obserwować spółki: notatnik. Chodzi o pole tekstowe umożliwiające dołączanie notatek do obserwowanych walorów. To tylko drobna modyfikacja struktury DB.
Tymczasem chciałbym zasugerować coś, czego mi brakuje w wielu serwisach, gdzie można obserwować spółki: notatnik. Chodzi o pole tekstowe umożliwiające dołączanie notatek do obserwowanych walorów. To tylko drobna modyfikacja struktury DB.
- emmek
Re: Wirtualne portfele
W planach jest rozbudowanie funkcjonalności zakładki obserwowane, tak by możliwe było tworzenie portfeli.
Notatki to faktycznie niezły pomysł i zostanie wprowadzony.
Tutaj jeszcze można by podyskutować na czy nie wprowadzić portfeli jako funkcję odrębną (bez łączenia tego z obserwowanymi).
Notatki to faktycznie niezły pomysł i zostanie wprowadzony.
Tutaj jeszcze można by podyskutować na czy nie wprowadzić portfeli jako funkcję odrębną (bez łączenia tego z obserwowanymi).
- szlifierz
- Administrator
No, ja myślę, że to mogłaby być odrębna funkcja, tylko ważna byłaby jakaś możliwość oznaczania czy nawet tworzenia kategorii, tak żeby użytkownik nie miał wątpliwości, dlaczego dany papier zaczął obserwować i jakie sobie warunki wejścia/wyjścia zakłada.
Myślę o tym portfelu jako czymś, co mogłoby być silnym narzędziem inwestora, a nie tylko zabawką. Żaden portfel online (może nie znam wystarczająco wielu) nie spełnia moich oczekiwań.
Co do notatek, to w najprostszej wersji wyobrażam sobie po prostu jedno pole tekstowe, w którym się pisze do woli. Natomiast proponowałbym rozważenie wprowadzenia osobnej encji notatek w schemacie serwisu - z atrybutem tytułu, daty, etc. Mam na myśli coś takiego, co możemy znaleźć w dużych serwisach, tylko że tam klikając na spółkę dostajemy np. zestaw ogłoszeń zarządów lub innych informacji. A tutaj byłby to zestaw własnych notatek.
Myślę o tym portfelu jako czymś, co mogłoby być silnym narzędziem inwestora, a nie tylko zabawką. Żaden portfel online (może nie znam wystarczająco wielu) nie spełnia moich oczekiwań.
Co do notatek, to w najprostszej wersji wyobrażam sobie po prostu jedno pole tekstowe, w którym się pisze do woli. Natomiast proponowałbym rozważenie wprowadzenia osobnej encji notatek w schemacie serwisu - z atrybutem tytułu, daty, etc. Mam na myśli coś takiego, co możemy znaleźć w dużych serwisach, tylko że tam klikając na spółkę dostajemy np. zestaw ogłoszeń zarządów lub innych informacji. A tutaj byłby to zestaw własnych notatek.
- emmek
Myślę, że najlepiej będzie dyskutować gdy już wprowadzimy taką funkcjonalność.
Dziękuję za cenne uwagi, na pewno zostaną uwzględnione podczas prac.
Niestety nie jestem w stanie podać jakiś konkretnych terminów ponieważ w tej chwili jesteśmy zajęci pracami nad innymi działami serwisu.
Jeśli zaś chodzi o notatki na temat spółek jest to funkcjonalność, która stanie się elementem systemu wymiany informacji o spółkach, o którym wspominałem wcześniej.
Dziękuję za cenne uwagi, na pewno zostaną uwzględnione podczas prac.
Niestety nie jestem w stanie podać jakiś konkretnych terminów ponieważ w tej chwili jesteśmy zajęci pracami nad innymi działami serwisu.
Jeśli zaś chodzi o notatki na temat spółek jest to funkcjonalność, która stanie się elementem systemu wymiany informacji o spółkach, o którym wspominałem wcześniej.
- szlifierz
- Administrator
Jeszcze co do funkcjonalności, to chętnie widziałbym możliwość, jak to nazwać... "Tworzenia przedmiotów inwestycji". Chodzi o to, co często jest obecne w programach do zarządzania finansami, a nie jest dostępne w popularnych portfelach na portalach. I tym sposobem na przykład nie mogę sobie dopisać inwestycji w certyfikaty na złoto, wraz z ich aktualną wyceną.
No chyba że po prostu dopuścilibyście możliwość "kupowania" takich certyfikatów po zadeklarowanych cenach do portfela. Aż się dziwię, żę tego nie ma w popularnych portfelach.
No chyba że po prostu dopuścilibyście możliwość "kupowania" takich certyfikatów po zadeklarowanych cenach do portfela. Aż się dziwię, żę tego nie ma w popularnych portfelach.
- emmek
witam 
wczoraj sie zalogowalem i zarwalem nocke na zapoznawaniu sie z metoda
szczery szacun dla pracy jaka wykonaliscie
co do wirtualnego portfela: obserwowane, to obserwowane, a wirtualny portfel traktuje jako notatnik rzeczywistych swoich ruchow i stanu portfela, bo jest to wygodniejsze niz na rachunku... dlatego proponowalbym, zeby to bylo oddzielnie..
gdyby jeszcze byla w tym portfelu taka funkcja, zeby mozna bylo porownywac wyniki portfela z indeksami, na wykresie (tak jakby portfel byl funduszem) to byloby to mistrzostwo swiata
pozdrawiam
wczoraj sie zalogowalem i zarwalem nocke na zapoznawaniu sie z metoda
szczery szacun dla pracy jaka wykonaliscie
co do wirtualnego portfela: obserwowane, to obserwowane, a wirtualny portfel traktuje jako notatnik rzeczywistych swoich ruchow i stanu portfela, bo jest to wygodniejsze niz na rachunku... dlatego proponowalbym, zeby to bylo oddzielnie..
gdyby jeszcze byla w tym portfelu taka funkcja, zeby mozna bylo porownywac wyniki portfela z indeksami, na wykresie (tak jakby portfel byl funduszem) to byloby to mistrzostwo swiata
pozdrawiam
- de_Zoo
de_Zoo napisał(a):gdyby jeszcze byla w tym portfelu taka funkcja, zeby mozna bylo porownywac wyniki portfela z indeksami, na wykresie (tak jakby portfel byl funduszem) to byloby to mistrzostwo swiata![]()
Dzięki za powyższą propozycję. Myślę że to dobry pomysł i postaramy się go wprowadzić w kolejnych wersjach serwisu.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w inwestowaniu przy pomocy X/O
- sebastian
A ja polecam http://www.myfund.pl - rewolucyjny wirtualny portfel inwestycyjny.
... i można porównać z indeksami i z inflacją i z wybranymi walorami (akcjami, TFI, walutami) i z oprocentowaniem lokat i z innym swoim portfelem...
... i można policzyć podatek
... i zaimportować operacje
... i obejrzeć strukturę portfela w czasie
.... i jeszcze kilka fajnych analiz i wykresów
Pozdrawiamy
myfund.pl
...porownywac wyniki portfela z indeksami, na wykresie ...
... i można porównać z indeksami i z inflacją i z wybranymi walorami (akcjami, TFI, walutami) i z oprocentowaniem lokat i z innym swoim portfelem...
... i można policzyć podatek
... i zaimportować operacje
... i obejrzeć strukturę portfela w czasie
.... i jeszcze kilka fajnych analiz i wykresów
Pozdrawiamy
myfund.pl
- myfund.pl
Drogi użytkowniku.
Ten dział, jak nazwa wskazuje, służy zgłaszaniu propozycji zmian w serwisie czasnazysk.pl, a nie reklamowaniu własnego serwisu.
Pozdrawiam.
Ten dział, jak nazwa wskazuje, służy zgłaszaniu propozycji zmian w serwisie czasnazysk.pl, a nie reklamowaniu własnego serwisu.
Pozdrawiam.
- sławek
• Strona 1 z 1
Powrót do Propozycje zmian w serwisie